arrow_drop_up arrow_drop_down
FAQ veelgestelde vragen Ontwijnen

Veelgestelde vragen

                                   

Ontwijnen programma's

Een alcoholvrij programma.. is dat nu echt leuk?

Jazeker! Ik snap heel goed dat je je dit afvraagt. Zeker omdat drinken in onze cultuur bekend staat als juist datgene wat alle situaties leuk maakt. In dit programma help ik en de Ontwijnen coaches je juist iedere dag met tips en motivatie om je alcoholvrije leven, hoe lang je er ook voor kiest, super leuk te maken. En je hebt contact (als je wilt) met mede deelnemers die door dezelfde momenten heen gaan en deelt je mindere momenten en ook je successen met elkaar. Je kunt natuurlijk ook alleen lezen en je laten inspireren, alles is prima! Je zult merken dat juist een alcoholvrij leven veel fijner en vrijer is dan met alcohol.

wat zeg ik tegen de mensen om mij heen?

Dat is natuurlijk helemaal jouw beslissing maar ik raad je graag aan om er helemaal eerlijk over te zijn. Hoe gek het ook is, wanneer je stopt met een andere slechte gewoonte zoals slecht eten of roken wordt je alleen maar aangemoedigd. Wanneer je stopt met drinken is dit vooral voor de drinkers om je heen heel erg lastig. Laat ze weten dat je niet in de verleiding gebracht wil worden en stel voor om andere dingen samen te doen of op andere momenten op de dag af te spreken. Je hebt de ondersteuning van de mensen om je heen vaak hard nodig en vergeet niet, je mag heel trots zijn op jezelf dat je deze beslissing neemt!

hoe ga ik met mijn stress om zonder alcohol?

Veel mensen drinken om te ontspannen na lange volle dagen, om even je stress te vergeten en te verdoven. Daarom besteden we in Ontwijnen veel aandacht aan het omgaan met je stress en hoe je op een heldere en andere manier je balans kunt vinden voor jezelf. Je leert technieken die je altijd kan blijven gebruiken!

Is mijn inschrijving anoniem? Zien andere deelnemers mijn naam?

Na je inschrijving ontvang je een link om je gebruikersnaam te veranderen in wat je zelf prettig vindt. Je kunt er dus prima voor kiezen om anoniem deel te nemen. Onder de verschillende onderdelen in het programma kun je deelnemen aan de zogenaamde ‘threads’, gesprekken tussen de deelnemers. Je kunt er ook voor kiezen om alleen mee te lezen, dat kun je helemaal zelf bepalen.

Hoe werkt de toegang tot de online programma's?

Voor het vijf dagen programma krijg je dagelijks een mail met een video en bijbehorende werkbladen. Voor het 30 en 90 dagen programma gaat het anders en dat lees je hieronder.

Iedere dag ontvang je een mail met een link naar nieuwe content; een video, een peptalk, recepten, inspirerende informatie of een interview. Je kunt het dus zien als een advent kalender, iedere dag gaat er een ‘nieuw luikje’ open. Je krijgt schrijfopdrachten en alles gaat stap voor stap om alles in het werk te stellen om je de kracht, moed en het enthousiasme te geven om zo lang mogelijk echt blij alcoholvrij te zijn. Het zijn kleine opdrachtjes en korte video’s/audio’s om je iedere dag te begeleiden en te coachen. Iedere twee weken krijg je een uitnodiging om deel te nemen aan de live online coaching sessie met Jacqueline, mocht je deze missen dan kun je deze altijd terugkijken. Je kunt inloggen in het programma met je smart phone, tablet of computer, op iedere lokatie met internet toegang.

Hoe en wanneer krijg ik toegang tot de live coaching sessies met Jacqueline?

De live coaching sessies zijn webinars waarvoor alleen de deelnemers van het 30 en 90 dagen programma een uitnodiging krijgen. Jacqueline geeft deze webinars live en deelname eraan is geen ‘must’. Je ontvangt een uitnodiging met de aanvangstijd en kunt dan ook je vragen stellen aan Jacqueline. Als het niet lukt om deze tijdens het webinar te beantwoorden doet ze dit erna, in de ‘threads’ die onder het videoscherm staan. Je kunt de webinar ook altijd terugkijken op een moment dat het je schikt.

Ik drink niet heel vaak of veel maar wil er wel graag eens aan werken. Is dit programma voor mij geschikt?

Jazeker! De missie van Ontwijnen is je motiveren, ondersteunen en inspireren bij een alcoholvrij leven. Met tips en lessen over ontspanning, voeding, gezondheid, het vinden van je eigen kracht en het omgaan met stress en emoties. Voor iedereen heel waardevol dus, hoeveel je ook dronk of drinkt.

Hoe lang blijf ik lid?

Het lidmaatschap is voor 30 of 90 dagen, je krijgt bij het 30 dagen programma 5 dagen extra in de academie en in het forum. voor het 90 dagen programma krijg je 10 dagen extra. Hou er rekening mee dat je daarna geen toegang meer hebt tot het programma.

Is er een niet-tevreden-geld-terug regeling?

DIT GELDT ALLEEN VOOR HET 30 EN 90 DAGEN PROGRAMMA! Binnen twee weken na de start van je programma kun je je deelname annuleren, dan ontvang je het geld van je deelname retour. Echter, je mist dan wel veel gratis bonussen en heel veel waardevolle informatie uit het programma welke pas na twee weken naar je toekomen.

Kan ik nu inschrijven en pas later starten?

Na inschrijving start jouw programma direct die dag. En wij helpen je echt door die eerste tijd heen met alle informatie die je in het programma vindt. Dus neem de beslissing en spring gerust in het diepe! Wij snappen heel goed dat het spannend is en dat je de neiging hebt om het stoppen uit te stellen, maar bij ons betekent inschrijven direct starten.

Moet ik alles van mezelf vertellen aan de andere deelnemers?

Zeker niet! Het is niet verplicht om deel te nemen aan de ‘gesprekken’ (‘threads’) onder de dagelijkse posts. Je kunt ook alleen meelezen of slechts af toe iets posten of reageren. Het is voor velen wel fijn om deel te nemen en samen door alles heen te gaan. Juist de interactie met andere deelnemers maakt het programma heel waardevol en juist supersterk voor deelnemers. Dit kun je ook teruglezen in de testimonials op deze site van oud-deelnemers.

Moet ik direct helemaal stoppen met drinken?

De keuze is natuurlijk helemaal aan jezelf. Wij hebben de programma's ontwikkeld om je te ondersteunen bij de eerste 90 dagen van een alcoholvrij leven (ongeacht of je daarna wel of niet weer gaat drinken) dus om het meeste uit het programma te halen, raden wij je aan te stoppen bij aanvang. En neem het van ons aan, je zult vooral na 90 dagen zo blij en trots zijn dat je deze keuze hebt gemaakt!